صدای نوفرست - یکی از آیین‌های ویژه شب یلدا در استان خراسان جنوبی برگزاری مراسم 'کف زدن' است . «کف» نوعى شیرینى است که با «زدنِ» آب «چوبک» و شیرین کردن آن به دست مى‏ آید . برای تهیه این شیرینی محلی مقدارى «چوبک» یا «بیخ» ( که ریشه نوعی گیاه صحرایی است ) را کوبیده و چند بار در آب مى‏ جوشانند و چون این آب تلخ است ، آن را عوض می‌کنند و مجدداً مى ‏جوشانند . این کار را آنقدر تکرار مى‏ کنند که تلخی آب گرفته شود و هیچ طعمى نداشته باشد . این آب را مى‏ گذارند سرد شود ، انگاه آن را در ظرف بزرگی که بهتر است تغار سفالی باشد ، مى ‏ریزند . مردان و جوانان فامیل با دسته‌ای از چوب‌های نازک درخت انار به نام « دسته گز» این مایع را آنقدر هم می‌زنند تا به صورت کف درآید ، البته این کار باید در محیط سرد صورت گیرد و معمولا هم زدن با آهنگ خاصی ادامه می‌یابد تا «کف» سفت شود . آنگاه مقدارى شیره انگور یا شیره شکر و یا پودر شکر را به تدریج به آن اضافه می‌کنند و زدن کف را ادامه مى‏ دهند تا خوب مخلوط شود و «کف» شیرین گردد . وقتى که «کف» از هر جهت آماده شد آن را در ظرف هایى مى‏ کشند و روى آن را مغز کوبیده گردو ، بادام ، پسته و تخم رازیانه ( بادیان) مى ‏پاشند و با سرانگشت آن را مى‏ خورند . «کفى» که بدین سان به دست مى ‏آید خوراکىِ شیرین ، لذیذ ، مطبوع ، معطّر و خوشگوارى است که مقدار زیادى از آن را مى‏ توان خورد . قبل از آن که «کف» را شیرین کنند ؛ براى شوخى و تفریح گاهى مقدارى از آن را به سر و صورت یکدیگر مى‏ مالند و چون این کف رنگ و طعم و بویى ندارد؛ آزارى به کسى نمى‏ رساند . این عمل باعث خنده و موجبى براى تفریح است . گاهی نیز در شبهای برفی برای شگون مقداری از کف را روی برف ها می ریزند. «کف زدن» از سرگرمى‏ هاى بسیار زیبا و خوشمزه زمستان به خصوص شب چلّه یا یلدا است که معمولا در بین همه مردم استان خراسان جنوبی وجود دارد ، اما در روستاها که هوا سردتر است ، مردم بیشتر کف می‌زنند و حتی کف را برای همسایگان و دوستانشان نیز می‌برند .

دریافت
مدت زمان: 5 دقیقه 2 ثانیه


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تازه های صنعت رژیم غذایی Brittany Nicole حصین کویر رایانه Janelle سرو مووی ؛ دانلود فیلم و سریال و موسیقی متن برای من کنکوری ها